GARDEN ROUTE DAG 1

Posted on Posted in ÄVENTYR

I söndags gick vi upp kl 04 på morgonen och åkte iväg på Garden Route. Det är en tour man kan åka iväg här, man åker fem timmar från Kapstaden på helt underbart vackra vägar, längs med så stannade vi och gjorde olika aktiviteter! Vårat första stopp vara “Kango Wild Life Ranch” dit de har tagit djur som vuxit upp på Zoo, som inte kan leva i det vilda. Det fanns lejon, tigrar, geparder, leoparder, lemurer, krokodiler, ormar, olika sorters fåglar osv. De har kommit hit pga att de Zoo de växte upp på skulle läggas ner tex.

Vi var väldigt noga med att ta reda på att djuren verkligen hade det bra och att de inte lever i fångeskap. Hade de släppt ut djuren i de vilda hade de aldrig överlevt eftersom de föddes på ett Zoo och vet inte hur man jagar eller hur man klarar sig.

 

Sedan bar det av till ett Elefant Sanctuary, det var så otroligt häftigt att få gå och mata de stora, fina djuren. Vi hade väldigt mycket respekt för dom eftersom de är så stora och mäktiga! Även här pratade vi väldigt mycket om och gjorde oss säkra på att elefanterna verkligen mår bra, de hade inte heller överlevt i det vilda, de har en helt sjukt stor yta att leva på och de verkligen bryr sig om sina medarbetare.

Sedan åkte vi till ett backpack hotel där vi skulle spendera vår första natt, det hette “Phil Phil / AfroVibe” och låg precis vid havet, helt underbart! Det var så mysigt med en restaurang ute vid en stor eld, man satt och åt med fötterna i sanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *