EN EXPEDITION I NAMIBIA

Posted on Posted in Uncategorized

En expedition i Afrika som du aldrig glömmer!
Volontärjobba med miljövård, samhällsutveckling och unika utrotningshotade djur på ett alldeles unikt projekt i Namibia. Lär dig om bevarande av naturens resurser, studera vilda djur och hjälp till på olika samhällsprojekt.

 

En expedition till outforskade områden i Namibia

Brinner du för djur- och naturvård? Vill du vara med om att skapa ett naturreservat i Afrika? Ta dig fram igenom det 45 hektar stora landområdet med hjälp av forsränning, hästridning eller susandes fram på en mountainbike medan du samlar in data, spårar djur och återställer landet till sin forna glans. Lev “off the grid” och bli ett med naturen!

 

Kartlägg ekosystem och bevara naturen.  Projektet

Målet är att skapa ett nav med kunskap i södra Namibia genom att samla experter inom alla delar av naturen för att bättre förstå vårt ekosystem. Upplev ett stort forskningsprojekt där du kartlägger flora och fauna i ett 45 hektar stort område. Du kommer vara del av en expedition där du får möjligheten att utforska en plats som inte många människor har sett. De undersökningar som görs om både växter och djur kommer i sin tur bidra till att området inom en snar framtid blir klassat som ett naturreservat.

The Orange River är en oas i den torra varma öknen, med sandiga stränder och små vikar med vegetation. Ni tar er fram längs med floden och kvällarna tillbringas med spel, diskussioner och marshmallow-grillning under en fantastisk stjärnhimmel. Väl uppe på torra land lär du dig att spåra djur av “Sanfolket”, ursprungsbefolkningen boendes i området. Tillsammans kommer ni bland annat räkna antalet djur och sätta upp kameror. De djur som det fokuseras mest på är zebra, kudu, gemsbok och leopard, med målet att återinföra fler djur och växter till området. Förhoppningsvis finns möjligheten för dig att vara med att släppa ut flera djur under din tid på projektet. Detta område har aldrig tidigare blivit utforskat och det är din möjlighet att uppleva den biologiska mångfald Namibia har att erbjuda.

Att ge tillbaka till samhället är en del av projektet och organisationen samarbetar därför tätt ihop med en skola där de anordnar workshops, sportturneringar m.m.

Hur kan en dag se ut?
 • Klockan ringer ca 06.30
 • Dagen börjar med frukost. Inte sällan består den av pannkakor eller bröd tillagade över öppen eld tillsammans med frukt, yoghurt, flingor, juice, te, kaffe och kex.
 • Morgonen tillbringas tillsammans med korta diskussioner, presentationer eller instruktioner om de dagliga aktiviteterna.
 • Från sen förmiddag är du ute hela dagen. Aktiviteterna varierar men kan bland annat vara att:
  – bygga skydd för djur
  – samla in kamerafällor, ID-märka enskilda leoparder
  – identifiera och avlägsna främmande växter
 • Vid 15.00 är vi tillbaka vid lägret. Detta är din tid att koppla av. Ta en kopp te, läs en bok, duscha, ta bilder, prata med projektledarna eller umgås med de andra volontärerna.
 • 17:00 – Om intresse finns har området flera vackra utsiktsplatser att vandra till. Ta med någonting att dricka och njut av solnedgången.
 • Middagen serveras klockan 19:30 följt av filmkväll och därefter raka vägen till sängen. Nästa dag väntar en ny och spännande dag.
 Dags att sammanställa all data som är insamlad.

Boende

Baslägret består av Beduin-tält, i ett så kallat “bush camp”. Du kommer dela ett rymligt och bekvämt sovrum med en eller två andra personer, med sängbord och hyllor. Det finns två duschrum med varmvatten och två toaletter. Toaletterna är mulltoaletter som blir rengjorda varje dag och fyllda med aska och sågspån, vilket bryter ned biologiskt avfall och håller lukten borta. En lokal kock lagar alla våra måltider, håller rent i lägret och hjälper till med exempelvis tvätten.

Mat

Tre dagliga måltider kommer att förberedas med din hjälp och tillagas över elden. Du kommer hjälpa till att hacka grönsaker, duka och diska enligt ett roterande schema. Kosten är varierad och för dig som är vegetarian har vi gott om alternativ. Vatten, te, kaffe och saft finns till ditt förfogande under hela dagen. Läsk, snacks, öl och andra alkoholhaltiga drycker är en extra kostnad.

 

Vad ingår?
  • Boende: Semi-lux beduin tältcamping med bevakning dygnet runt
  • Mat: Tre rejäla måltider om dagen och massor av snacks
  • Support: Personal på plats och kontaktperson 24/7
  • Transport: Från Upington (Sydafrika) flygplats till Oana basläger (Namibia)
  • Utrustning: All nödvändig utrustning för projekten (en lista för vad du behöver personligen skickas ut då du har registrerat dig)
  • Tillgång till internet: Inte vid lägret, men möjligheter kommer att ges
  • Platsorientering och introduktion vid ankomst
  • Studiebesök – Tredagarsresa till Sandfontein med ett hemligt uppdrag, Fish River Canyon, femdagars forsränning resa på Orange River.

 

Vad ingår inte?

Flyg, visumkostnader, resor, sjukförsäkring, internationella och lokala flygplatsskatter, läskedrycker samt alkoholhaltiga drycker.

 

Logistik

Det bästa är att boka flygbiljetten till Johannesburg eller Kapstaden för att därifrån ta ett inrikesflyg till Upington, som även det ligger i Sydafrika. Det tar ca 4-5 timmar att köra till lägret från Upington och du kommer in i Namibia via Onseepkans gränsstationen. Baslägret har ingen telefonsignal eller Wi-Fi-anslutning men vi har en satellittelefon för nödsituationer. Det finns tillgång till WI-FI i huvudbyggnaden vilket är ca 30 min körtur från lägret. De dagar vi arbetar med lokalbefolkningen finns det möjlighet att använda sig av WI-FI på biblioteket i stan.
 

Pris
3 veckor: 13 000 SEK
5 veckor: 17 000 SEK