SOCIALA VOLONTÄRPROJEKT

Posted on Posted in Uncategorized

Bli en del av våra sociala projekt!

Ett socialt volontärprogram passar dig med ett intresse för relationer och som tycker om att arbeta med människor. Vare sig du vill ta ett sabbatsår från studierna, letar efter en praktik utomlands eller helt enkelt vill ta en karriärpaus så är det här ett perfekt tillfälle att ge dig själv en unik upplevelse och perspektiv på världen.

Jobba som volontär på något av våra sociala projekt

 

Utbildade lärare är en stor brist i Afrika.

Utbildning – Lärare, lärarassistent, pedagog

Vill du göra din lärarpraktik utomlands eller önskar du bara att ge tillbaka till samhället? Då är en detta ett unikt tillfälle. Vårt team på Southern Ambition Africa förmedlar pedagogiska utbildningsprogram i ett flertal afrikanska länder, med allt ifrån skolprojekt till program som erbjuder läxhjälp och social vägledning. Denna fantastiska möjlighet tillåter våra volontärer att göra en meningsfull inverkan i livet för barn i alla åldrar, från förskola till gymnasienivå.

Vi får ofta höra att den bästa stunden att arbeta som volontär är det ögonblick då “allt har klickat”. När eleverna har börjat uttala ord och läsa på egen hand. Som volontär får du möjligheten att forma livet för ivriga och entusiastiska studenter i Kapstaden i Sydafrika eller barn i avlägsna byar i Malawi. Du får en möjlighet att hjälpa barnen att bli mer självsäkra och nyfikna på världen samtidigt som du skapar en ökad förståelse för andra kulturer. Som hjälplärare är du oerhört uppskattad av dina blivande kollegor och inte minst av barnen.

 

 • I Kapstaden har du möjlighet att spendera förmiddagarna på en skola som lärarassistent. På eftermiddagen kan du följa med några av dina elever som bor på ett barnhem i närheten av skolan.
 • I Malawi kommer du volontärarbeta som lärare/lärarassistent på landsbygden. Malawi erbjuder gratis skolgång men har svårt för att hitta välutbildade lärare vilket kan resultera i 100 elever per klass. Behovet för ett par extra händer är stort. Är du redan utbildad lärare har du möjlighet att arbeta på en gymnasieskola i området eller utbilda de vuxna inom exempelvis datorkunskap.

Erbjuds i Sydafrika och Malawi

Hjälp socialt utsatta barn på barnhem!

 

Barnhem

På grund av den stora HIV-krisen Afrika har genomgått, och fortfarande genomgår, så är andelen föräldralösa barn väldigt hög. Många bor hos sina släktingar men inte alla har den möjligheten.

Som volontär på ett barnhem kommer du till stor del att planera och genomföra roliga aktiviteter med barnen för att utveckla deras kreativitet, sociala färdigheter och språk genom lekar. Med din närvaro på barnhemmet får barnen den uppmärksamhet de behöver.

 • I Kapstaden kan du kombinera tiden du tillbringar på skolan med några timmars lek och läxläsning på barnhemmet under eftermiddagen. På så vis får du en chans att interagera med barnen i deras hemmiljö samt en bredare erfarenhet. Det här alternativet är frivilligt.
 • Barnhemmet i Zimbabwe startades – precis som många andra barnhem – av en kvinna som bevittnade det stora antalet gatubarn. Hon öppnade därför upp sitt hem för några få barn och idag hjälper de ca 70 barn från området. Här erbjuds workshops, uppfödning av kycklingar och dessutom lär sig barnen viktiga verktyg för att lyckas i livet.

→ Erbjuds i Sydafrika och Zimbabwe

 

En volontär som arbetar med sjukvård i Malawi.

 

 Vård & Hälsa – Sjuksköterska, vårdbiträde, assistent

Vårt primära fokus när vi väljer volontärprojekt är att stödja de som ger en meningsfull och långvarig påverkan i samhället. Southern Ambition Africa erbjuder flera möjligheter att engagera sig inom olika hälsoaspekter och den medicinska projekt. Du kommer tilldelas möjligheter att göra en värdefull insats för patienterna på sjukhuset men även göra hembesök, anordna workshops i utbildande syften samt agera fadder åt unga barn på barnhem som är födda med HIV eller har förlorat sina föräldrar i aids.

Vare sig du vill volontärjobba med din tid som insats, eller göra detta som en del av din utbildning, så kommer du utvecklas både personligt och akademiskt.

Erbjuds i Sydafrika, Malawi och Zimbabwe

 

Nästan 800 miljoner människor går hungriga, soppkök och härbergen räddar liv!


Soppkök och härbärge

Både soppköket och härbärget är en social plats, såväl som en frizon. Här får människor en möjlighet att prata med någon och mötas av ett varmt leende. Du kommer hjälpa till med matlagningen och servering av maten. Hur du spenderar din tid här är helt upp till dig och du kommer få fria händer att starta upp projekt för att ge både hopp och mod till de som kommer dit i nöd. Tidigare volontärer har bland annat startat ett “ladies cafe”, erbjudit klippning och trimning eller anordnat olika workshops inom konst. Det enda som sätter gränser är din egen fantasi!

→ Erbjuds i Sydafrika

 

Aktiva projekt

 

Lär dig surfa på Kapstadens vackra vågor. Surfcamp i ikoniska Kapstaden

Lär dig surfa tillsammans med en organisation som brinner både för surfning och utsatta barn i närliggande kåkstäder. Målet är att ge barnen en fritidsaktivitet som ger dem samhörighet och motivation till att hålla sig borta från gängbildning eller missbruk. Barnen blir upphämtade från sina hem flera gånger i veckan för att delta i surflektioner. När du själv fått några lektioner är det din tur att lära barnen att fånga vågorna.

Surflektionerna är förlagda de flesta av veckans dagar. Efter lektionerna kommer du ha tillgång till utrustningen om du vill surfa resten av dagen. Du får en chans att upptäcka Kapstaden, åka på utflykter till platser som Boulder’s Beach – där du får se de afrikanska pingvinerna – gå på hike och vara en aktiv del i planering av aktiviteter för barnen. Trots ett fullspäckat schema kommer du ha gott om tid för att uppleva staden på egen hand.

Erbjuds i Kapstaden, Sydafrika

Inkluderat:

 • Surflektioner och utrustning
 • Barnprojektet
 • Måltider måndag-fredag
 • Utflykter

 


Yoga

Ta möjligheten att träffa och lära av inspirerande barn och ungdomar med detta unika yogaprojekt i Kapstaden. På ett engagerande sätt kombineras här ledarskapsutbildning och livserfarenheter samtidigt som du lär dig om miljö och ekologi.

Organisationen jobbar dels med att lära ut yoga och meditation, men även utbildning ur ett holistiskt perspektiv. Om du är intresserad av mindfulness och ett hälsosamt liv är detta ett projekt för dig.

 

 

Erbjuds i Kapstaden, Sydafrika

 

 

Sport är även viktigt för att utveckla det sociala.

Sport – Coachning

Vi erbjuder flera sportprogram som till exempel boxning, fotboll, rugby, hopprep, surfing och basketboll. Utan fritidsaktiviteter efter skoltid tappar många elever intresset för att lära sig och söker andra former av spänning såsom droger, sex, alkohol och gängbildning. Många barn från sämre områden saknar tillhörighet och då är sportaktiviteter ett bra alternativ.

Din tid som volontär kommer hjälpa barnen att utveckla ledarskap, disciplin och att använda sin energi på ett positivt sätt. Som idrottsledare kommer du att ge barnen en möjlighet att lära sig att samarbeta, ta instruktioner samt dela goda värderingar på och utanför planen.

Erbjuds i Sydafrika och Malawi.

Detta ingår när du reser som volontär med oss:
 • Boende i delat rum*
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Sydafrikanskt SIM-kort**
 • Projektplacering
 • Vägledning från en mentor
 • Donation till projektet
 • Kontaktperson 24/7
 • T-shirt eller väska
 • Administrativa kostnader
 • Visumassistans

* Ingår om du själv väljer att boka boende med oss
** Endast för volontärprojekt i Sydafrika

 

Pris
Från 6500:-

 

Vänligen observera att priset ovan är exklusive boende. Önskar du boka boende via Southern Ambition Africa gäller följande priser: 2100 SEK för delat rum, 4200 SEK för singelrum.

 

Volontärplacering med boende i delat rum
1 månad: 8600 SEK
2 månader: 10 700 SEK
3 månader: 12 800 SEK