DJURPROJEKT

Posted on Posted in Uncategorized
Våra djurprojekt fokuserar på djurens välmående!

För dig med ett stort intresse för afrikanska djur som lejon, schimpanser, noshörningar och elefanter är de djurprojekt vi på Southern Ambition förmedlar en möjlighet att verkligen komma dessa djur nära inpå livet och få en förståelse för deras beteende. Flera av projekten är även utbildande vilket gör att du får en djupare kunskap och handledning som kan hjälpa dig i dina studier eller i ditt arbete.

Lejon - Kungen av djungeln!
Vilda kattdjur

Att arbeta med lejon, leoparder, tigrar etc på nära håll är en speciell upplevelse. Brinner du för att arbeta med utrotningshotade arter är det här ett perfekt tillfälle för dig.
Southern Ambition Africa ger dig ett program som kommer ge dig praktisk erfarenhet då du blir en del av den dagliga driften på reservatet. Det är ett hårt arbete där man måste vara beredd att “get down and dirty” för att göra en verklig skillnad för djuren. Du kommer bland annat få lära dig att spåra, samla in data, djurhållning och beteende.
Erbjuds i Sydafrika. Det finns olika program att välja mellan beroende på hur mycket kunskap du vill ta med dig hem.

Inkluderat*:

 • Boende i delat rum
 • Mat
 • Utrustning
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Utflykter

 

Elefanten är det största djuret som vandrar på vår jord!

Elefanter

Vill du lära dig mer om den afrikanska elefanten? Lär känna det största djuret som vandrar på denna jord. De jagas för sina vackra betar som tros ha magiska krafter i flera delar av världen. Ta del av arbetet med att skydda denna vackra jätte.
Med våra elefantprojekt får du en strukturerad utbildning där alla aspekter av funktion, ekologi, social ordning, beteende, anatomi och fysiologi lyfts fram. Du kommer att utveckla en förståelse för elefanternas beteende samtidigt som du får en djupare insikt om djurhållning, skötsel och övervakning.
Erbjuds i Sydafrika. Det finns olika program att välja mellan beroende på hur mycket kunskap du vill ta med dig hem.

Inkluderat*:

  • Boende i delat rum
  • Mat
  • Utrustning
  • Transfer till och från flygplatsen
  • Utflykter

 

Schimpanser tillverkar och använder sig av verktyg!

Schimpanser

Tillbringa dina dagar med att ta hand om och lära känna schimpanserna. Några av dessa schimpanser har blivit svårt traumatiserade och det som utmärker detta program är fokusen på psykisk och fysisk säkerhet för djuren. Du kommer att lära dig ickeverbal kommunikation och kunna dra paralleller med mänskliga relationer i ditt liv.
Erbjuds i Sydafrika.

 

Inkluderat*:

 • Boende i delat rum
 • Mat (tre måltider /dag)
 • Transfer 

OBS: På grund av säkerhet, hälsa och välbefinnande av schimpanser och frivilliga blir det ingen direkt fysisk kontakt med någon schimpans. Säkerhetsregler med distans mellan volontärer och schimpanser måste följas strikt. Det kommer att finnas vissa områden som är förbjudna för tillträde av volontärer vid alla tidpunkter.

Lev i bergen bland vilda hästar!

 

Hästar

Vill du bo omgiven av vilda hästar i Afrika? Genom detta program har du möjlighet att arbeta med hästar i de pittoreska bergen i Kaapsehoop. Du kommer lära dig om generell hästskötsel, få lektioner i sadlar och träns, ridning, överlevnadskurs, bågskytte och allmän bondgårdsdrift.
Southern Ambition Africas volontärprogram är öppet för alla hästälskare och du behöver inte ha någon erfarenhet sedan innan. Hästarna lever fritt med de vilda hästarna i Kaapsehoop och tillbringar nätterna i det fria. Varje morgon kallas hästarna in och förbereds för dagen som kommer.
Erbjuds i Sydafrika.

 

Hjälp till att bevara vår jord!
Djurvård med ekologisk inriktning

Ta möjligheten att bli en del av en organisation som är både förebilder och ledande inom bevarande av vilda djur och växter. Ta del av intressanta och interaktiva föreläsningar om biologi blandat med fysiskt arbete. Du kommer även delta i flera projekt, där du spårar, övervakar och samlar in data om allt från stora rovdjur till smådjur vilket senare kommer bli en del av forskningsmaterial
Utöver detta kommer du spendera tid på en fristad för stora kattdjur som lejon och leoparder. Du jobbar från måndag till fredag och har helgen till ditt förfogande för att utforska landet.
Erbjuds i Sydafrika.

Inkluderat*:

 • Boende i delat rum
 • Mat
 • Utrustning
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Utflykter

 

Noshörningens horn kan säljas för så mycket som 100 000 USD!

Rädda noshörningen

Projektet kommer att ge dig en chans att arbeta med människor som är engagerade i att rädda den vita noshörningen från utrotning och tjuvjakt. Noshörningens horn anses i fjärran östern att ha magiska krafter som kan bota sjukdomar som till exempel cancer. Som volontär får du lära dig om nödvändigheten att bevara och skydda miljön och du kommer lära dig vilket oerhört ansvar volontärer har i arbetet med att rädda den vita noshörningen.
Du får en möjlighet att lära dig av aktivister inom området som är involverade i samhällsprojekt för att utbilda människor om denna utmaning. Tillsammans med dem kommer du att arbeta sida vid sida för att hjälpa till med vård och hållande av noshörningar. Detta är en unik erfarenhet då det kommer att skapa starka band mellan dig och noshörningarna.
Erbjuds i Sydafrika.

 

* Varierar från program till program

 

Pris
Från: 16 700 SEK