MARINA DJURPROJEKT

Posted on Posted in Uncategorized
Volontärarbeta med marina djur i Sydafrika
Ta chansen att volontärjobba med det marina djurlivet i Sydafrika och lär dig mer om hajar, delfiner, afrikanska pingviner och sjöfåglar. Du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper om djurens beteenden samt utföra praktiska uppgifter under din tid som volontär.

Den afrikanska pingvingen säger hej!

Pingviner

Arbeta med en ledande marin organisation och lär dig mer om sjöfåglar och de utrotningshotade afrikanska pingvinerna. Genom att samarbeta med erkända marina organisationer i hantering av oljeutsläpp, rehabilitering och uppfödning får du som volontär en möjlighet att lära dig mer om de många utmaningar sjöfåglar och pingviner står inför idag.

Det är ett fysiskt krävande jobb och volontärer förväntas delta i både rengöring och matning. Ett av deras många projekt är tillverkning av konstgjorda boplatser för pingviner.

→ Sydafrika, Kapstaden – minimum 6 veckor

Vågar du dyka med vithajar?

Vithaj och andra havsdjur

Med våra volontärprogram får du en chans att arbeta med människor som brinner för hajar och havsdjur. Volontärarbeta med ett företag som erbjuder marina upplevelser samt organiserar båtturer för att lokalisera valar, delfiner, sälar och hajar. Vårt främsta mål är att se till att du får tillräckligt med tid till havs under din vistelse.

Du förväntas att hjälpa gästerna under deras tid på båten med varierande arbetsuppgifter ombord. Det finns möjlighet att gå på forskningsexpeditioner för att hjälpa våra marinbiologer i miljöundersökningar, datainsamling och hajspårning*. Företaget arbetar även med räddningsaktioner av djur och fågelundersökningar. Självklart kommer du även få dyka med hajarna om du så önskar.

Andra områden du kommer få en möjlighet att delta i:

  • Hajens biologi och beteende
  • Grundläggande sjömanskap och säkerhet till sjöss
  • Hajmärkning och spårning
  • Marint bevarande 
  • Datainsamling

→ Sydafrika

* OBS: Detta beror på väderförhållanden och är inte en garanti under volontärperioden. Det gäller inte heller för personer som är med oss i 2 veckor eller kortare.

 

Pris

Från 16 700 SEK