RESOR

Skräddarsydda resor i Sydafrika, Zimbabwe, Botswana - Southern Ambition Africa

Södra Afrika bjuder på enastående äventyr och vackra vyer. Testa en “walking safari”, kör längs spektakulära Garden Route i Sydafrika, svalka dig vid Moçambiques paradisstränder eller utforska Namibias fascinerande natur. Vi ger dig en skräddarsydd upplevelse med en
personlig prägel som garanterat kommer att ge dig minnen för livet.

 

 Sydafrika

Sydafrika är en väsentlig del av Afrika och det perfekta resmålet för både nya resenärer och familjer. Upplev Garden Route, oförglömliga safariresor, hika uppför Table Mountain eller den spektakulära “Wild Coast”.
Sydafrika är ett av de mest fascinerande och mångsidiga länderna på jorden. Den varierande naturen bjuder på terräng, berg, exotisk grönska och fotovänliga vattenfall. I Kapstaden hittar du en pulserande stadskärna med trendiga restauranger,  lovande gourmetkockar, vingårdar med exklusiva vintage-viner och ett stort kulturutbud. Landets välkomnande befolkning vet hur man tar hand om turister och det är just därför som så många européer återvänder år efter år.

Resor i Sydafrika och Kapstaden

3 / 4 / 6 dagar Garden Route i Sydafrika.

3 / 4 dagar Krugerparken, safari i Sydafrika.

3 / 4 / 6 dagar Utforska Kapstaden , storstadsäventyr i Sydafrika.

6 dagar Kapstaden och Garden Route, Sydafrika.

13 dagar Lesotho och Garden Route i Sydafrika.

20 dagar Kapstaden och Victoriafallen i Zimbabwe.

26 dagar Kapstaden, Victoriafallen and Krugerparken, rundresa i Zimbabwe och Sydafrika.

31 Days Kapstaden till Dar es Salaam, rundresa i Sydafrika och Tanzania.

36 dagar Kapstaden till Victoriafallen & Moçambique, rundresa i Sydafrika, Zimbabwe och Moçambique.

41 dagar Kapstaden till Nairobi, Sydafrika och Kenya.

 

 

Zimbabwe

Vid ett besök i Zimbabwe är Victoriafallen ett måste. Zambezifloden bildar den naturliga gränsen mellan Zimbabwe och Zambia och när tidvattnet kommer in skapas världens största ridå av fallande vatten. Detta naturfenomen kallas av lokalbefolkningen för “röken som dundrar”. Victoriafallen är ett fascinerande naturligt underverk som är värt att se från varje utsiktspunkt. Regionen är även en av de bästa platserna i södra Afrika för att upptäcka lejon, elefanter, zebras, giraffer och noshörningar.
I norr hittar du Mana Pools som är med på Unescos världsarvslisa, såväl som hem till landets största sammandragning av flodhästar och krokodiler. Även Great Zimbabwe är med på Unescos världsarvlista där du får se ruiner från en civilisation som sägs vara byggd av Shona-folket på 1100-talet.

Resor i Zimbabwe

4 dagar Zimbabwe.

9 dagar Zimbabwe and Krugerparken i Sydafrika.

9 dagar Okavango Delta, Chobe National Park and Victoriafallen, Botswana och Zimbabwe.

19 dagar Victoriafallen och Moçambique, Zimbabwe och Moçambique.

 

 

Zambia

“Orörd, oförstörd, oöverträffad”. Tre ord som definierar Zambia. Landet är näst intill orört av stora hotell eller skaror av turister. Här erbjuds resenärer några av de mest oförglömliga safariupplevelserna i Afrika och det är även i Zambia som den första “walking safari” gjordes.
Luangwa Valley anses vara en av de bästa platserna i Zambia. Naturreservatet bjuder på en spektakulär uppvisning av vilda djur med safaris i toppklass, den vackra Zambezi-dalen och Luangwafloden. Bo i ett traditionellt bush-läger och skapa en ännu mer intim och privat atmosfär som ger även den mest kräsna resenären en minnesvärda resa.

Resor i Zambia

2 dagar Victoriafallen i Livingstone, Zambia.

 

 

 Botswana

Botswana domineras geografiskt av Kalahariöknen – en sandfylld bassäng omkring 1100 meter över havet. Detta kompletteras av Okavangodeltat i nordväst där Okavango floden rinner in från höglandet i Angola, vilket bildar ett 15 000 kvadratmeter stort nätverk av vattenkanaler, laguner, träsk och öar. Botswana är en av de sista orörda platserna i Afrika och hem för några av de mest extraordinära ekosystem på jorden. Det är onekligen ett paradis för natur- och djurälskare.
Moremi Game Reserve är – med sitt imponerande djurliv och Chobe National Parks – lika mycket en natursafari som en djursafari. Färdas i Mokoros längs med deltan, upplev fågelskådning vid laguner eller kör fyrhjulingsrace i den till synes oändliga öknen. Upplevelsen blir någonting alldeles extra med vilda djur som strövar fritt där civilisationen har ännu inte satt sin fot.

Resor i Botswana

4 / 6 dagar Utforska Botswana.

6 dagar Chobe National Park och Victoriafallen, Botswana och Zimbabwe.

9 dagar Okavango Delta, Chobe National Park och Victoriafallen, Botswana och Zimbabwe.

15 dagar Okavango Delta, Chobe National Park och Krugerparken, Botswana och Sydafrika.

18 dagar Okavango Delta, Victoriafallen och Krugerparken, Botswana, Zimbabwe och Sydafrika.

 

 

 Mozambique

Moçambique ligger på Afrikas sydöstra kust och omges på alla sidor av safari- och stranddestinationer. Tanzania i norr, Sydafrika i söder, Zimbabwe och Malawi  i väster samt slutligen Zambia i nordväst.  Östra Mozambique blickar ut över Indiska oceanen och består av en 250 mil lång kust, rik på tropiska frukter, fisk, skaldjur och fantastiska vyer. Där finner du även många historiska platser som ståtar med sekelgamla fästningar, koloniala byggnader och städer med portugisiska namn.
Moçambique har i århundraden varit ett viktigt land i Södra Afrika och var i över 400 år koloniserat av Portugal. Handeln av kryddor och slavar förde med sig skam och vanära till landet men idag flockas turister till kusten för att njuta av de vita stränderna och det turkosa havet.

Resor i Moçambique

6 / 9 dagar Sydafrika och Moçambique

10 / 14 dagar Swaziland, Moçambique and Krugerparken i Sydafrika.

 

 

 Namibia

Namibia kallas för “The Land God Made in Anger” av ursprungsbefolkningen, men trots Namibias torra landskap har livet hittat ett sätt att frodas. Elefanter, lejon och svarta noshörningar är några av de vilda djur som finns i detta utmanande land. Namibia är dessutom ett av få länder i Södra Afrika som är relativt skonade från tjuvjägare. Landets vilda population ger en lyxig safariupplevelse som är svårt att replikera på annat håll.
Namibia har även några av världens största naturliga underverk inom sina gränser. Twyfelfonteinområdet bjuder på den största samlingen av hällristningar i Afrika. Fish River Canyon är den största kanjonen på kontinenten och Namib Naukluft National Park är det största skyddade reservatet i Afrika.

Resor i Namibia

3 dagar Etosha Link kamping safari i Namibia.

3 dagar Sossusvlei Link kamping safari i Namibia.

7 dagar Northern Namibia kamping safari.

7 dagar Southern Swing kamping safari i Namibia.

9 dagar Namibia, Okavango Delta & Victoria Falls Safari, i Botswana och Zimbabwe.

10 dagar Kampingäventyr med safari i Namibia

11 dagar Namibiskt äventyr.

 

Kontakta oss för priser och mer detaljerad information om våra arrangerade resor!