Besök på ett barnhem

Posted on Posted in Uncategorized, Volontäraktiviteter

I onsdags hade vi den mest fantastiska dagen. Vi besökte barnhemmet “Abaphumeleli” där det bor ca 25 st barn tillsammans med en kvinna och hennes man, de får hjälp från volontärer också. Men en så himla härlig kvinna alltså, hon berättade för oss att hon var lite trött för att hon blev väckt tidigt på morgonen av att sex av barnen behövde kissa.. <3 

Vi hängde på barnhemmet i några timmar, spelade fotboll, kramades, skrattade och hade det så härligt. Detta var en av de mest lyckofyllda dagarna i våra liv, att se barnen skratta, leka och vara så glada trots att de knappt har någonting var så himla fint.

I Sverige för er som inte redan vet det, har vi en “app” på telefonen som heter “Swish” vilket gör att du kan skicka över pengar till andra som också har appen på bara någon sekund. Vi skrev till våra närmsta vänner hemma i Sverige att vi skulle till ett barnhem och alla skickade ca 30:- vilket gjorde att vi fick ihop 1500:- kronor på bara två timmar. Sedan åkte vi till barnhemmet och skrev ner de viktigaste sakerna som de behöver just nu, vi köpte allting och åkte tillbaka och om de blev glada?? Helt fantastiskt!! De fick nya fotbollar, blöjor, mat, frukt, välling, nya skor etcetc. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *