BRANSCHER

En utlandspraktik förbättrar dina chanser på arbetsmarknaden!

Gör din utlandspraktik i Kapstaden och få en internationell erfarenhet som kommer hjälpa dig i din framtida karriär. Vi på Southern Ambition Africa hjälper dig hitta en praktikplats inom flera olika branscher.

Våra olika kategorier

Revisor

Praktik är avgörande för studenter som vill bli en auktoriserad revisor och komma in på arbetsmarknaden snabbt. Att arbeta på en redovisningsbyrå innebär oftast att man jobbar mot en eller flera avdelningar med sina uppgifter. Det innebär bland annat att hantera leverantörsskulder, fakturering, budgetering, kostnadsdebitering/kreditering, bokslut och löner. Denna möjlighet kommer att hjälpa dig att bygga ett nätverk inom det sydafrikanska näringslivet samt förbereda dig inför din kommande karriär.
I Kapstaden har vi ett gott samarbete med både revisionsbyråer och större företag vilket innebär att du kommer placeras i en verksamhet med en utvecklande arbetsmiljö. Det ger dig en stor chans att lära dig företagsstrategier och hur en ständigt föränderlig ekonomi hanteras i en organisation. Kapstaden är även en perfekt plats för att studera och lära sig om mikrofinansiering inom utsatta samhällen och kåkstäder i Sydafrika.

Marknadsföring

En utlandspraktik inom marknadsföring är både givande och utvecklande. Du kommer att kastas in i branschen och vara delaktig i kreativa beslut om reklamkampanjer, skapa och upprätthålla kontakt med klienter, göra presentationer, utveckla presskit, hantera marknadsbudgeten, utföra kundanalyser och få en allmän praktisk erfarenhet inom marknadsföring.
Med så skilda kulturgrupper inom Kapstaden och hela Western Cape får praktikanterna en möjlighet att hjälpa till att utveckla nya, kreativa metoder för att nå målgrupperna. Kapstaden är en pulserande storstad med en av de snabbast växande kreativa centrum i världen. En praktikplats med en av de många prisbelönta reklambyråerna ger en stor fördel på arbetsmarknaden.

Arkitektur

Att jobba inom arkitektur kräver en inblick och förståelse för hela utvecklingen av ett projekt, och då är en praktik inom detta område ett perfekt tillfälle för både praktisk och teoretisk fördjupning. Det kommer bland annat att ge dig färdigheter för planering av olika projekt som kräver funktionella, tekniska, miljömässiga och estetiska överväganden samt de pragmatiska aspekter som hör till. Detta inkluderar schemaläggning, kostnadsberäkning och byggnads administration.
Southern Ambition Africa erbjuder praktikplatser inom alla intressen och önskemål. Upplev Kapstadens starka europeiska och interkulturella band genom de vackra byggnaderna som till stor del har inspirerats av Frankrike, Nederländerna och Tyskland. Från skyskraporna i det centrala affärsdistriktet till de färgglada brittiska och nederländska gatuhusen i Bo Kaap-området, finns det ingen bättre stad för att utforska den rika kulturhistorien.
Den arkitekturella marknaden utvecklas ständigt med ny teknik och praxis när det gäller hållbarhet och funktionalitet. Du kommer lära dig från några av de bästa i branschen samtidigt som du får använda din kreativitet och känsla för design. Handledning blandat med  egna initiativ kommer ger dig stora möjligheter att både utmanas och utvecklas.

Biologi och hållbarhet

För studenter som brinner för bevarandebiologi är en praktik tillsammans med dedikerade vetenskapsmän, fältforskare och erfarna jägmästare ett utmärkt tillfälle för att fördjupa sig inom djurliv och marint liv. Detta är en möjlighet att bidra till en meningsfull och spännande forskning.
Praktikplatserna har en mycket hög efterfrågan på grund av möjligheten att arbeta i Table Mountain National Park och dess marina skyddsområden. Under din tid får du lära dig om bevarandet av den enorma biologiska mångfalden när det kommer till olika djurarter, längs en 1000 kvadratkilometer lång bergskedja och kust. Som praktikant kommer du även att hjälpa till med att skapa förebyggande åtgärder mot tjuvjakt. Alla som brinner för djur och natur är välkomna att ansöka. Missa inte en unik chans att göra en positiv inverkan på det magnifika Taffelberget (Table Mountain) och dess kuster i False Bay och Godahoppsudden.

 

Ingenjör

Vi är stolta över att kunna erbjuda praktikplatser i ett stort antal företag inom tekniska lösningar. Du kommer att lära av branschfolk som sätter dina kunskaper i klassrummet i en verklig kontext. Vi erbjuder praktikplatser för alla typer av ingenjörer (Kemikalier, Industri, Mekaniska, Miljö, Civil och mycket mer).
Kapstaden är hem till många ledande ingenjörsföretag i hela Afrika. Ekonomin i Kapstaden, liksom i Sydafrika i allmänhet, växer i fenomenal takt och det finns en stor efterfrågan på tekniska företag med hopp om ett bidragande till att landets utvecklingsbehov. Praktikanter inom civilingenjörsprogrammet kan räkna med att få en fungerande teoretisk förståelse av teknik. Praktikplatserna fokuserar på upplevelsebaserat lärande och projektledning kombinerat med utmaningar för metoder och perspektiv.

Entreprenörskap

Ta tillfället att arbeta tillsammans med morgondagens företagsledare i en mångsidig och ständigt växande stad. Praktikplatsen ger en insyn i företagande och entreprenörskap, samt vad som krävs för att lyckas som entreprenör i både små och stora företag.
Kapstaden är ett av de ledande städerna för företagare på alla nivåer. Vi har ett varierat utbud av placeringar såsom mikro franchisetagare i lokala församlingar till tech-relaterade, nystartade företag. Våra praktikplatser ger ett globalt perspektiv av affärsmöjligheter
och möjlighet att bygga ett professionellt nätverk i Sydafrika. Praktikanter lär sig att hantera framgångar och motgångar i en ständigt växande ekonomi, vilket varvas med strategiska metoder.

Miljö

Dessa praktikplatser ger dig en möjlighet att göra en meningsfull inverkan på världen. Vi erbjuder praktikplatser inom miljö till personer med ett intresse inom området eller som studerar miljövetenskap, miljöledning, hållbarhet alternativt utbildningar med inriktning på miljöstudier.
Låt oss på Southern Ambition Africa placera dig i en ledande, professionell organisation som jobbar för miljömässig hållbarhet och innovativa lösningar. Praktikplatser inom miljö engagerar dig i forskning där du bland annat kan bland annat lära dig om micro-farming och alternativa energilösningar. Kapstaden är den perfekta destinationen för miljöbaserade praktikplatser tack vare en snabbt växande stad och blomstrande befolkning. Praktikanter har möjligheten att arbeta med våra lokala universitets dotterbolag och deras stora miljö avdelningar eller i Sydafrikas vackra nationalparker. Oavsett om du önskar att arbeta med den biologiska mångfalden, utrensning av främmande vegetation, planering av kommunala trädgårdar eller undersökning av handeln med vilda djur försäkrar vi på Southern Ambition Africa att du kommer åka härifrån med ny kunskap.

Event

En praktik inom event erbjuder en upplevelse med en mängd olika ansvarsområden. Detta ansvar inkluderar alla aspekter av planering av olika evenemang såsom fester, ceremonier, tävlingar eller konferenser för små och stora kunder. De erfarenheter du får av att vara ute på fältet är ovärderliga och innebär en stor utveckling. Du får exempelvis erfarenhet av att hantera oförutsedda händelser och hur man bäst löser dem.
Varje dag är en fest i Kapstaden och oavsett dag i veckan finns det alltid ett event att gå på. Människor som besöker Kapstaden uppskattar detta pulserande sociala liv staden erbjuder. Bakom varje event ligger däremot hårt arbete, vilket få tänker på. Kom till Kapstaden och arbeta vid sidan av dessa okända hjältar som med stor skicklighet och känsla för detaljer skapar spännande events. Dessa praktikplatser kommer att ge dig värdefull inblick i en värld som professionell evangemangplanerare. Vare sig det handlar om små vinprovningar till grandiosa galor så kommer vi på Southern Ambition Africa göra vårt bästa för att placera dig exakt där du vill vara för att få en omfattande förståelse för din bransch.

Mode & Inredning

2014 utsågs Kapstaden till World Design Capital och vi är glada att erbjuda praktikplatser i en sådan inspirerande och växande stad. Ta din chans att arbeta med några av branschens ledande modeföretag. En praktik inom inredning och mode erbjuder en nyanserad erfarenhet där kreativa och tekniska färdigheter tillämpas i en projektbaserad miljö.
Arbetsuppgifterna omfattas av att bistå i kundpresentationer, resursuppdatering, få kunskaper inom säljledning samt assistera formgivare och designteamet. Dessa praktikplatser ger dig en praktisk erfarenhet som du inte får i en klassrumsmiljö. Praktikplatser inom mode finns med inriktning på design, marknadsföring, inköp, showrooms, och PR. Låt Kapstaden inspirera din kreativitet i design.

Film

Praktik inom filmbranschen är varierande och erbjuder många olika inriktningar som till exempel redigering, ljudinspelning, videoproduktion och/eller utvecklingen av små företag och administration. Det är ett utmärkt tillfälle att lära sig om det interna arbetet i filmindustrin.
Kapstaden har med sin storslagna natur och sina vackra vyer blivit en populär plats för filmindustrin. Mångsidigheten i Kapstaden gör att många produktionsbolag väljer att förlägga inspelningar just här. Denna placering möjliggör värdefull exponering och en omfattande förståelse av hur branschen fungerar, både framför och bakom kameran. Med Southern Ambition Africas många kontakter och partners kan vi erbjuda dig placeringar på både småskaliga och storskaliga projekt.

Grafisk design

Oavsett om du är intresserad av webbdesign, reklam, eller till och med produktdesign finns det alltid företag som söker efter en talang inom grafisk design. Praktik underlättar för nyexaminerade studenter som vill komma in på marknaden och Kapstaden är känd som den kreativa huvudstaden i landet och är hem till flera ledande byråer inom designindustrin. Våra designers är några av de bästa. Ta chansen att lära dig av dem! Du kommer dra nytta av att lära dig nya mjukvarusystem och utmanas att arbeta självständigt. Ta med din kreativitet och iver till Kapstaden, där den både behövs och värderas högt.

Hotell och Restaurang

Arbetsgivare inom industrin söker flexibilitet, kommunikationsförmåga och sociala stjärnor att bli en del av laget i denna blomstrande industri i Kapstaden. Genom din praktikplats kommer du att bli exponerad för en rad olika situationer och arbetsroller vilket ger dig en fördel att komma in på arbetsmarknaden.
Våra praktikplatser ger dig en ökad förståelse inom proaktivitet, lösningsfokus, öppenhet och social förmåga vilket är A och O för att lyckas inom serviceyrket. Det finns många positioner inom servicebranschen som exempelvis drift förvaltning, marknadsföring och kundservice. Om du någonsin har tänkt på att arbeta på ett hotell, resort eller konferenscenter är detta praktiken för dig.

Juridik 

Våra juridiska praktikplatser erbjuder möjligheten till en mångsidig erfarenhet från privata såväl som ideella och offentliga instanser. I jobbet som en praktikant inom juridik kan ditt arbete vara forskning, administration, kundmöten och allmän ärendehantering. Vi skräddarsyr din praktik och placering helt och hållet efter dina intressen och mål med praktiktiden.  Som praktikant på en advokatbyrå får du en klar bild av Sydafrika som ett utvecklingsland och dess orättvisor som har skapats på grund av Apartheiden. Sydafrikas konstitution bygger på mänskliga rättigheter och därför kan vi erbjuda några av de mest unika och dynamiska praktikplatserna i världen inom mänskliga rättigheter.

Musik

Om du är intresserad av musikbranchen eller studerar musikterapi är en praktik i Kapstaden inom dessa områden perfekt för att få en internationell arbetslivserfarenhet. Southern Ambition Africa är stolta över att samarbeta med flera ideella organisationer och företag som driver musikterapi i och runt Kapstaden. Vi erbjuder praktikplatser med ett samhällsfokus som kommer förbereda dig med tillräckligt av kunskaper och färdigheter inom team building och intern kommunikation för att lyckas på arbetsmarknaden.
Utöver det erbjuder vi praktikplatser inom musikindustrin där du arbetar med etablerade produktionsbolag. Kapstaden är ett kreativt nav med ett brett omfång av mångfald som tillåter oss att förse dig med en unik musikerfarenhet.

Ideella organisationer

Är du intresserad av mänskliga rättigheter, samhällsutveckling, hälsovård, djur, miljö, politik, ekonomisk utveckling eller hållbarhet? Vi arbetar med stora internationella organisationer och mindre gräsrotsorganisationer i samtliga länder där vi förmedlar praktikplatser. En praktik på en ideell organisation ger dig den perfekta möjligheten att uppleva olika uppgifter, roller och ansvar inom ett företag, oavsett om det är media, projektledning, marknadsföring eller juridik. Inkomstklyftorna och orättvisorna är tydliga i Kapstaden och därför är detta program perfekt för dig som inte fortfarande är i funderingarna kring vad du vill uppnå i din karriär.

Radio & TV

Praktikplatser inom radio & TV bjuder på ett brett utbud av uppgifter som innebär ett ansvar för att organisera, förbereda, samordna och genomföra PR-arrangemang. En TV-praktik är det bästa sättet att få erfarenhet och bygga ett nätverk inom branschen. Du kommer delta under produktionsförberedelser, lokalisering av inspelningsplatser samt arbeta bakom kulisserna på olika TV-inspelningar och manuskript. Oavsett om du är intresserad av att arbeta bakom eller framför kameran hjälper praktiken dig i rätt riktning. Vi samarbetar med flera prisbelönta TV-bolag och produktionsbolag för att kunna erbjuda rätt erfarenhet och kompetens du behöver.

Turism

En praktik inom turistbranschen är ett fantastiskt sätt att lära sig om banbrytande metoder samtidigt som du får ovärderlig erfarenhet inom området. Detta program ger dig en möjlighet att finslipa din kommunikationsförmåga samtidigt som du utmanas inom projektledning och organisatorisk praxis. Kapstaden har röstats fram till ”Bästa stad” hela fyra gånger mellan 2013 och 2016. Endast i Sydafrika finns åtta av världens Unesco sevärdheter, tiotusentals turister kommer till staden varje månad. Du kommer få en djupgående kunskap i landets kultur, historia och mest populära resmål.