VOLONTÄRDESTINATIONER

Läs om våra volontärdestinationer - Sydafrika, Zimbabwe, Malawi, Namibia
Upptäck våra olika volontärdestinationer i södra Afrika. När du reser som volontär med Southern Ambition Africa har du möjlighet att uppleva storslagna miljöer och platser i Sydafrika, Malawi, Zimbabwe och Namibia som kommer ge dig minnen för livet. 
Det är inte endast naturen i Afrika som sätter spår utan även folket och deras kulturer. Oavsett vart du åker kan du vara säker på att komma hem med fantastiska erfarenheter i bagaget. Lev med urbefolkningen på landsbygden eller bo granne med Table Mountain i Kapstaden. Med våra volontärdestinationer i Afrika får du en chans att både uppleva den vackra naturen och känna på storstadslivet. Du väljer själv hur du vill lägga upp din resa med oss.

Sydafrika

En flygresa ner till Sydafrikas sydvästra kustremsa tar dig till landets näst största stad – Kapstaden. Denna pärla på andra sidan jordklotet ligger precis vid foten av det berömda Taffelberget (Table Mountain) och har det mesta för den som söker äventyr, natur, pulserande storstadsliv och kulturella upplevelser. Det här är även en av Afrikas mest populära volontärdestinationer.
Här äter du både gott och billigt då de låga priserna sällan tummar på kvaliteten. Med närheten till havet och det fängslande bergslandskapet runtomkring Kapstaden finns det alltid någonting att göra alla dagar i veckan.
Sydafrika är känt för sin mångfald med flera olika kulturer som lever sida vid sida, vilket är ett resultat av landets omtalade historia. Just på grund av detta kallas Sydafrika för The Rainbow Nation och är känt världen över för sitt vänliga folk. Landet är under ständig utveckling för att sträva efter ett jämställt och säkert samhälle.
Eftersom att landet ligger söder om ekvatorn är säsongerna omvända. Sommaren bjuder på behagliga temperaturer och sträcker sig från november till april, medan vintern infaller under sommaren i Europa, alltså juni till augusti. Hela året runt finns det aktiviteter att sysselsätta sig med såsom hiking, cykling, surfning och “Shark Cage Diving”. Vad sägs om att bestiga berg eller uppleva ”The Big Five” på nära håll under en safariresa till Krugerparken? Tack vare klimatet är Sydafrika ett land för just utomhusaktiviteter.

Zimbabwe

Även om Zimbabwe inte målar upp en rosenskimrande bild när man ser till landets politiska situation så har Zimbabwe som resmål mycket att erbjuda. De flesta anser det vara en av de vackraste, mest säkra och häpnadsväckande länderna i Afrika.
En resa hit tar dig genom ett imponerande och varierande landskap med alltifrån balanserande klippblock och Msasa-träd med blodröda blad till rofyllda byar och forsande floder. I nationalparkerna har du en chans att uppleva ”Big Five” på nära håll, lära dig mer om sevärdheter som fått en välförtjänt plats på Världsarvslistan och förundras över ett av jordens mest storslagna naturliga underverk, Victoriafallen.
På vägens gång kan du räkna med ett varmt välkomnande från lokalbefolkningen som är kända för sin välvilja och styrka under livets motgångar.

Malawi

Malawi är ett av världens fattigaste länder och över hälften av landets invånare lever på existensminimum med en daglig medelinkomst på 0,60 amerikanska dollar. Trots det beskrivs ofta Malawi som ”Afrikas varma hjärta” med  dess gästvänliga invånare. Den största delen av människorna lever i byarna under enkla förhållanden men välkomnar volontärer i deras samhälle med öppna armar. Detta ger många tillfällen för dig att lära dig från lokalbefolkningen vilket kommer bidra till berikande kulturutbyten och ovärderliga erfarenheter. Du kommer utan tvekan bli förälskad både i landet och dess befolkning.
Även om Malawi många gånger förbises som ”Afrika för nybörjare” så påvisar dess mångfaldiga och vackra naturlandskap motsatsen. Lake Malawi med sitt turkosblåa vatten är ett gott exempel på det. För den som älskar att snorkla eller paddla kanot är den här vackra insjön ett absolut måste som resmål. Simma bland färgglada, exotiska fiskar eller sola på en av de små öarna i sjön. Under 2012 påbörjade även Malawi ett program för att återinföra utvandrande lejon, vilket gjort landet till en omåttligt populär safari-destination.


Namibia

Ny volontärdestination för i år är Namibia. I detta spännande land får du alla chanser till en upplevelse utöver det vanliga. I öst ligger den berömda Kalahariöknen medan du på Namibias västra sida hittar Skelettkusten. Här får du uppleva en av världens äldsta kustöknar. Med det kalla vattnet från Atlanten som slår mot den heta sanden bildas ett unikt fenomen med en konstant dimma längs med strandremsan.
Tack vare det unika volontärprogram du erbjuds via oss på Southern Ambition Africa, får du en chans att uppleva landets vackra miljö under din tid som volontär. Du bor i naturen och får komma nära djur på ett vis som inte många får en chans att göra. Namibia bjuder på rekordmånga soldagar (i snitt 300 per år!) vilket gör att du ständigt är fylld med energi och vitamin D. Bara det är en stor anledning till att ta en paus från Sverige och åka på ett unikt expeditionsäventyr i Namibia!

Läs mer om volontärprojektet Det stora äventyret